Pages Menu
TwitterRssFacebook
 

Categories Menu
Leczniczy pedicure w Legionowie
Podologia to dość nowa dziedzina medycyny, która specjalizuje się profilaktyką i leczeniem chorób stóp. Zwyczajowo jest tak, że wiele osób decyduje się na zabiegi w gabinetach kosmetycznych,
Peeling cukrowy właściwości czyli sposób na gładką i odżywioną skórę
Peeling cukrowy jest jednym z najlepszych i najpopularniejszych peelingów „mechanicznych” – czyli takich, które usuwają martwy naskórek poprzez cząsteczki
Rodzaje kwasu hialuronowego w kosmetyce czyli różne wersje kwasu hialuronowego
Kwas hialuronowy – to tak naprawdę nie kwas, a wielocukier, który przypomina wyglądem przezroczysty żel. W takiej właśnie formie stosuje się
Negatywne skutki nadwagi
Nadwaga niekorzystnie wpływa na zdrowie. Osoby, które ważą zbyt dużo, są narażone na rozwój wielu problemów zdrowotnych takich jak cukrzyca. Są również obciążone większym ryzykiem zawału serca
Sposoby na walkę z nadwagą
Wiele osób traktuje współczynnik bmi jako wyznacznik tego czy mają nadwagę czy nie, oczywiście jest to jedna z metod, jednak nie jest ona zbyt dokładna. Zwłaszcza że wpływa na to kilka innych
Zbawienne mikronakłucia czyli czym jest Dermapen oraz ile zabiegów jest potrzebne
Zabieg mezoterapii mikroigłowej z użyciem technologii Dermapen
Czym jest ten zabieg i jakie są wskazania do jego wykonania? Dermapen ile
Maski z węglem aktywnym czyli węgiel aktywny w kosmetyce
Nieważne czy jesteś nastolatkiem czy osobą dorosłą – w każdym momencie życia mogą „dopaść cię” problemy skórne – trądzik, zaczerwienienia, przebarwienia. Doskonale

Posted by on Sty 6, 2017 in Uroda i zdrowie |

Warzywo, które czyni cuda?

Warzywo, które czyni cuda?

Niedawno amerykańscy naukowcy dowiedli, że najzdrowsze warzywo na świecie to rukiew wodna.
Właściwości lecznicze tej rośliny znano już w starożytności. W medycynie ludowej jest stosowana w leczeniu zaparć, zaburzeniach pracy wątroby i kaszlu.
Obecnie poleca się ją głównie osobom nerwowym.

Rukiew wodna posiada najważniejsze składniki mineralne, witaminy i inne substancje odżywcze, co czyni ją najzdrowszym warzywem na świecie
Jednak o znalezienie tej rośliny w naturalnym środowisku jest raczej trudne.
A więc, gdzie należy jej szukać?
Głównie w sklepach ze zdrową żywnością, jak i hipermarketach.

Niewielu z nas wie, że włączenie rukwi wodnej do jadłospisu może uchronić nas przed rozwojem raka. Wszystko dzięki substancjom jakie posiada ta roślina, czyli mowa tu o izotiocyjaninie, które dodatkowo odpowiada za charakterystyczny smak rukwi.
Według wielu naukowców izotiocyjaniany hamują namnażanie komórek rakowych w guzach, ale również chronią one przed nawrotem nowotworu.
W 100 g rukwi wodnej znajdziemy:
-wartość energetyczna 11 kcal
-białko ogółem – 2. 30 g
-tłuszcz – 0. 10 g
-węglowodany – 1. 29 g
-błonnik – 0. 5 g