Pages Menu
TwitterRssFacebook
 

Categories Menu
Krem wygładzający zmarszczki czyli wybór kremu przeciwzmarszczkowego
Zmarszczki… zjawisko tak bardzo niechciane przez większość kobiet i mężczyzn

Krótko mówiąc, są to zmiany w strukturze skóry, które mają ścisły związek
Negatywne skutki nadwagi
Nadwaga niekorzystnie wpływa na zdrowie. Osoby, które ważą zbyt dużo, są narażone na rozwój wielu problemów zdrowotnych takich jak cukrzyca. Są również obciążone większym ryzykiem zawału serca
Jak robić peeling kawitacyjny samemu
Peeling kawitacyjny – jak zrobić go samemu
Chociaż zabieg kawitacji można wykonać w salonie kosmetycznym to równie często ludzie decydują się na jego samodzielne wykonanie we własnym
Usuwanie odcisków na stopach w Warszawie
Nie ma nic gorszego od niewygodnych butów, w których człowiek musi przebywać podczas pracy lub długich marszów. Takie buty mogą dawać się we znaki w różnych sytuacjach. Zazwyczaj
Ćwiczenia dla seniorów
Wiele starszych osób narzeka na brak energii oraz regularne bóle związane z bakiem ruchu w codziennym życiu. Problem ten stał się jeszcze bardziej dotkliwy w okresie pandemii, kiedy to wiele osób
Rodzaje kwasu hialuronowego w kosmetyce czyli różne wersje kwasu hialuronowego
Kwas hialuronowy – to tak naprawdę nie kwas, a wielocukier, który przypomina wyglądem przezroczysty żel. W takiej właśnie formie stosuje się
Zbawienne mikronakłucia czyli czym jest Dermapen oraz ile zabiegów jest potrzebne
Zabieg mezoterapii mikroigłowej z użyciem technologii Dermapen
Czym jest ten zabieg i jakie są wskazania do jego wykonania? Dermapen ile

Posted by on Sty 6, 2017 in Uroda i zdrowie |

Warzywo, które czyni cuda?

Warzywo, które czyni cuda?

Niedawno amerykańscy naukowcy dowiedli, że najzdrowsze warzywo na świecie to rukiew wodna.
Właściwości lecznicze tej rośliny znano już w starożytności. W medycynie ludowej jest stosowana w leczeniu zaparć, zaburzeniach pracy wątroby i kaszlu.
Obecnie poleca się ją głównie osobom nerwowym.

Rukiew wodna posiada najważniejsze składniki mineralne, witaminy i inne substancje odżywcze, co czyni ją najzdrowszym warzywem na świecie
Jednak o znalezienie tej rośliny w naturalnym środowisku jest raczej trudne.
A więc, gdzie należy jej szukać?
Głównie w sklepach ze zdrową żywnością, jak i hipermarketach.

Niewielu z nas wie, że włączenie rukwi wodnej do jadłospisu może uchronić nas przed rozwojem raka. Wszystko dzięki substancjom jakie posiada ta roślina, czyli mowa tu o izotiocyjaninie, które dodatkowo odpowiada za charakterystyczny smak rukwi.
Według wielu naukowców izotiocyjaniany hamują namnażanie komórek rakowych w guzach, ale również chronią one przed nawrotem nowotworu.
W 100 g rukwi wodnej znajdziemy:
-wartość energetyczna 11 kcal
-białko ogółem – 2. 30 g
-tłuszcz – 0. 10 g
-węglowodany – 1. 29 g
-błonnik – 0. 5 g