Pages Menu
TwitterRssFacebook
 

Categories Menu
Wenflon- budowa i specyfikacja urządzenia
Wenflon jest niezwykle pomocny. Dzięki jego podłączeniu do żyły, nie ma konieczności każdorazowego wkłuwania się, w celu podania medykamentów.
Stosowany jest u chorych przewlekle,
Nici pdo dermatic - nici liftingujące w Warszawie
Pragnienie zachowania młodości jest silne na całym świecie. Praktycznie nie ma chyba człowieka, który chociaż raz nie pomyślał o zatrzymaniu czasu, przynajmniej pod kątem
Kosmetyka twarzy: mikrodermabrazja diamentowa
Czy wygląd twarzy jest najważniejszy? Można z tym polemizować, gdyż wszystko zależy od sytuacji. Z pewnością zdecydowanie łatwiej w życiu mają osoby urodziwe, przy czym dobrze
Sposoby na walkę z nadwagą
Wiele osób traktuje współczynnik bmi jako wyznacznik tego czy mają nadwagę czy nie, oczywiście jest to jedna z metod, jednak nie jest ona zbyt dokładna. Zwłaszcza że wpływa na to kilka innych
Warzywo, które czyni cuda?
Niedawno amerykańscy naukowcy dowiedli, że najzdrowsze warzywo na świecie to rukiew wodna.
Właściwości lecznicze tej rośliny znano już w starożytności. W medycynie ludowej jest stosowana w
Liposukcja łydek - urządzenie do liposukcji
Otyłość to problem, który spędza sen z powiek wielu ludziom na całym świecie. Czasem nawet niewielka nadwaga sprawia, że komuś pogarsza się samopoczucie, przez co spada też
Pierwsze objawy cukrzycy - stopa cukrzycowa
Cukrzyca to choroba o charakterze metabolicznym, przewlekła i w praktyce mocno obniżająca komfort życia. Jej istotą jest podwyższony poziom cukru we krwi. Chorobę można wykryć

Posted by on Sty 6, 2017 in Uroda i zdrowie |

Warzywo, które czyni cuda?

Warzywo, które czyni cuda?

Niedawno amerykańscy naukowcy dowiedli, że najzdrowsze warzywo na świecie to rukiew wodna.
Właściwości lecznicze tej rośliny znano już w starożytności. W medycynie ludowej jest stosowana w leczeniu zaparć, zaburzeniach pracy wątroby i kaszlu.
Obecnie poleca się ją głównie osobom nerwowym.

Rukiew wodna posiada najważniejsze składniki mineralne, witaminy i inne substancje odżywcze, co czyni ją najzdrowszym warzywem na świecie
Jednak o znalezienie tej rośliny w naturalnym środowisku jest raczej trudne.
A więc, gdzie należy jej szukać?
Głównie w sklepach ze zdrową żywnością, jak i hipermarketach.

Niewielu z nas wie, że włączenie rukwi wodnej do jadłospisu może uchronić nas przed rozwojem raka. Wszystko dzięki substancjom jakie posiada ta roślina, czyli mowa tu o izotiocyjaninie, które dodatkowo odpowiada za charakterystyczny smak rukwi.
Według wielu naukowców izotiocyjaniany hamują namnażanie komórek rakowych w guzach, ale również chronią one przed nawrotem nowotworu.
W 100 g rukwi wodnej znajdziemy:
-wartość energetyczna 11 kcal
-białko ogółem – 2. 30 g
-tłuszcz – 0. 10 g
-węglowodany – 1. 29 g
-błonnik – 0. 5 g