Pages Menu
TwitterRssFacebook
 

Categories Menu
Makijaż permanentny brwi - metoda piórkowa w Poznaniu
Makijaż permanentny na stale zagościł w światowej kosmetyce już jakiś czas temu. Początkowo podchodzono do niego z pewnym rodzajem nieufności, gdyż traktowany był
Zmiana wagi
W końcu postanowiłam, że zacznę regularnie ćwiczyć, aby zrzucić nadprogramowe kilogramy. Bardzo ambitnie podeszłam do realizacji swojego postanowienia, ponieważ oprócz ćwiczeń zmieniłam również swoje nawyki
Usuwanie cellulitu: peeling antycellulitowy
Być może wydaje się to być nieprawdopodobne, ale do lat 90-tych XX wieku cellulit nie był praktycznie znany w Polsce. Jeżeli się pojawiał, to sporadycznie. Można to zobaczyć
Kosmetyka twarzy: mikrodermabrazja diamentowa
Czy wygląd twarzy jest najważniejszy? Można z tym polemizować, gdyż wszystko zależy od sytuacji. Z pewnością zdecydowanie łatwiej w życiu mają osoby urodziwe, przy czym dobrze
Leczniczy pedicure w Legionowie
Podologia to dość nowa dziedzina medycyny, która specjalizuje się profilaktyką i leczeniem chorób stóp. Zwyczajowo jest tak, że wiele osób decyduje się na zabiegi w gabinetach kosmetycznych,
Nici pdo dermatic - nici liftingujące w Warszawie
Pragnienie zachowania młodości jest silne na całym świecie. Praktycznie nie ma chyba człowieka, który chociaż raz nie pomyślał o zatrzymaniu czasu, przynajmniej pod kątem
Porost włosów - preparaty na szybszy wzrost włosów. Mezoterapia igłowa czy bezigłowa?
W teorii wizyta u fryzjera powinna poprawiać nastrój każdego człowieka. Lekka lub bardziej zaawansowana metamorfoza czyni cuda, pod

Posted by on Sty 6, 2017 in Uroda i zdrowie |

Warzywo, które czyni cuda?

Warzywo, które czyni cuda?

Niedawno amerykańscy naukowcy dowiedli, że najzdrowsze warzywo na świecie to rukiew wodna.
Właściwości lecznicze tej rośliny znano już w starożytności. W medycynie ludowej jest stosowana w leczeniu zaparć, zaburzeniach pracy wątroby i kaszlu.
Obecnie poleca się ją głównie osobom nerwowym.

Rukiew wodna posiada najważniejsze składniki mineralne, witaminy i inne substancje odżywcze, co czyni ją najzdrowszym warzywem na świecie
Jednak o znalezienie tej rośliny w naturalnym środowisku jest raczej trudne.
A więc, gdzie należy jej szukać?
Głównie w sklepach ze zdrową żywnością, jak i hipermarketach.

Niewielu z nas wie, że włączenie rukwi wodnej do jadłospisu może uchronić nas przed rozwojem raka. Wszystko dzięki substancjom jakie posiada ta roślina, czyli mowa tu o izotiocyjaninie, które dodatkowo odpowiada za charakterystyczny smak rukwi.
Według wielu naukowców izotiocyjaniany hamują namnażanie komórek rakowych w guzach, ale również chronią one przed nawrotem nowotworu.
W 100 g rukwi wodnej znajdziemy:
-wartość energetyczna 11 kcal
-białko ogółem – 2. 30 g
-tłuszcz – 0. 10 g
-węglowodany – 1. 29 g
-błonnik – 0. 5 g