Pages Menu
TwitterRssFacebook
 

Categories Menu
Mezoterapia igłowa twarzy - wyposażenie mezoterapia bezigłowa
Minęły czasy, w których kobiety miały do swej dyspozycji jedynie gabinety kosmetyczne i niezbyt fajne kosmetyki do codziennej pielęgnacji. Współczesny świat
Podejmij wyzwanie na brzuch i ciesz się efektami
Płaski brzuch to atut, który pragnie mieć wiele osób. Niestety jest to problematyczna część ciała, z której tkanka tłuszczowa może znikać bardzo powoli. Warto podjąć wysiłek
Posiłek przed siłownią
Jeśli nie masz czasu na gotowanie, prawdopodobnie nie masz czasu na trening. Jednak poświęcenie czasu na gotowanie na siłowni może pomóc ci w pełni wykorzystać trening.
Jeśli starasz się spalić
Przysiady wyzwanie 30 dni - efekty, ważne informacje
Wyrzeźbione nogi, kształtne pośladki i mocne mięśnie – wiele osób marzy o tym, aby móc cieszyć się takimi efektami treningu. Jeśli Ty także znajdujesz się w tej grupie,
Spalacze tłuszczu - warto brać je przed treningiem
Spalanie tłuszczu to jeden z najważniejszych celów, które stawiają sobie osoby chcące zadbać o sylwetkę. Na pewno wiesz, iż połączenie zdrowej diety z regularną aktywności
Opalanie natryskowe w Warszawie
Opalenizna jest nadal w modzie, chociaż niekoniecznie promowana jest przez komercyjne media, a to za sprawą tego, że współczesna dermatologia sprzeciwia się kąpielom słonecznym i w dość
Dobieranie różu do policzków
Róż na policzkach w makijażu zawsze dodaje pewnego uroku. Choć czasami ma bardzo różne funkcje. Nałożony na środku policzka w niemalże kółko dodaje dziewczęcego charakteru i przypomina trochę

Posted by on Sty 6, 2017 in Uroda i zdrowie |

Warzywo, które czyni cuda?

Warzywo, które czyni cuda?

Niedawno amerykańscy naukowcy dowiedli, że najzdrowsze warzywo na świecie to rukiew wodna.
Właściwości lecznicze tej rośliny znano już w starożytności. W medycynie ludowej jest stosowana w leczeniu zaparć, zaburzeniach pracy wątroby i kaszlu.
Obecnie poleca się ją głównie osobom nerwowym.

Rukiew wodna posiada najważniejsze składniki mineralne, witaminy i inne substancje odżywcze, co czyni ją najzdrowszym warzywem na świecie
Jednak o znalezienie tej rośliny w naturalnym środowisku jest raczej trudne.
A więc, gdzie należy jej szukać?
Głównie w sklepach ze zdrową żywnością, jak i hipermarketach.

Niewielu z nas wie, że włączenie rukwi wodnej do jadłospisu może uchronić nas przed rozwojem raka. Wszystko dzięki substancjom jakie posiada ta roślina, czyli mowa tu o izotiocyjaninie, które dodatkowo odpowiada za charakterystyczny smak rukwi.
Według wielu naukowców izotiocyjaniany hamują namnażanie komórek rakowych w guzach, ale również chronią one przed nawrotem nowotworu.
W 100 g rukwi wodnej znajdziemy:
-wartość energetyczna 11 kcal
-białko ogółem – 2. 30 g
-tłuszcz – 0. 10 g
-węglowodany – 1. 29 g
-błonnik – 0. 5 g