Pages Menu
 

Categories Menu
Usuwanie cellulitu: peeling antycellulitowy
Być może wydaje się to być nieprawdopodobne, ale do lat 90-tych XX wieku cellulit nie był praktycznie znany w Polsce. Jeżeli się pojawiał, to sporadycznie. Można to zobaczyć
Sposoby na walkę z nadwagą
Wiele osób traktuje współczynnik bmi jako wyznacznik tego czy mają nadwagę czy nie, oczywiście jest to jedna z metod, jednak nie jest ona zbyt dokładna. Zwłaszcza że wpływa na to kilka innych
Zakwasy na plecach
Kiedy ludzie zaczynają ćwiczyć, często pytają: "Czy najpierw powinienem wykonać ćwiczenie czy rozciąganie?".

Odpowiedź jest inna dla każdego, w zależności od poziomu sprawności fizycznej. Jeśli nie
Po jakim czasie ćwiczeń widać efekty
To, jak długo trzeba czekać na rezultaty, zależy od kilku czynników. Im wcześniej zaczniesz przestrzegać planu, tym szybciej zobaczysz rezultaty. Dodatkowo, liczba kilogramów, które
Mezoterapia igłowa twarzy - wyposażenie mezoterapia bezigłowa
Minęły czasy, w których kobiety miały do swej dyspozycji jedynie gabinety kosmetyczne i niezbyt fajne kosmetyki do codziennej pielęgnacji. Współczesny świat
Jak zmierzyć obwód bioder?
Wiele kobiet ma kompleksy z powodu zbyt szerokich lub wąskich bioder. Wiele kobiet rezygnuje z rozkloszowanych spódnic ze względu na kształt bioder albo z dopasowanych spodni przez chłopięcą
Leczniczy pedicure w Legionowie
Podologia to dość nowa dziedzina medycyny, która specjalizuje się profilaktyką i leczeniem chorób stóp. Zwyczajowo jest tak, że wiele osób decyduje się na zabiegi w gabinetach kosmetycznych,

Posted by on sty 6, 2017 in Uroda i zdrowie |

Warzywo, które czyni cuda?

Warzywo, które czyni cuda?

Niedawno amerykańscy naukowcy dowiedli, że najzdrowsze warzywo na świecie to rukiew wodna.
Właściwości lecznicze tej rośliny znano już w starożytności. W medycynie ludowej jest stosowana w leczeniu zaparć, zaburzeniach pracy wątroby i kaszlu.
Obecnie poleca się ją głównie osobom nerwowym.

Rukiew wodna posiada najważniejsze składniki mineralne, witaminy i inne substancje odżywcze, co czyni ją najzdrowszym warzywem na świecie
Jednak o znalezienie tej rośliny w naturalnym środowisku jest raczej trudne.
A więc, gdzie należy jej szukać?
Głównie w sklepach ze zdrową żywnością, jak i hipermarketach.

Niewielu z nas wie, że włączenie rukwi wodnej do jadłospisu może uchronić nas przed rozwojem raka. Wszystko dzięki substancjom jakie posiada ta roślina, czyli mowa tu o izotiocyjaninie, które dodatkowo odpowiada za charakterystyczny smak rukwi.
Według wielu naukowców izotiocyjaniany hamują namnażanie komórek rakowych w guzach, ale również chronią one przed nawrotem nowotworu.
W 100 g rukwi wodnej znajdziemy:
-wartość energetyczna 11 kcal
-białko ogółem – 2. 30 g
-tłuszcz – 0. 10 g
-węglowodany – 1. 29 g
-błonnik – 0. 5 g